Erikoiskahvit

Erikoiskahvit ovat perinteisestä kahvista poikkeavia kahveja mitä erilaisimmilla makuvaihtoehdoilla, paahtoasteilla ja muilla ominaisuuksilla. Nämä kahvit ovat loistava tapa tuoda hieman vaihtelua arkeen. Herkulliset erikoiskahvit kotona esimerkiksi hyvän ystävän tai perheen kanssa kruunaavat minkä tahansa arkipäivän tai viikonlopun. Tällaiset kahvit voivat olla vaikkapa erilaisilla lisämauilla maustettuja kahveja, eri kulttuureista inspiroituneita kahveja tai jopa eri sesonkeihin sopivia kahveja, kuten joulukahveja. Näitä kahveja voidaan nauttia monella eri tavalla, ja lukemalla tämän artikkelin, saat tietää niiden käyttötavoista enemmän.
Erikoiskahvit

Herkulliset erikoiskahvit kotona

Papu Cafen erikoiskahvien valikoima kattaa vaihtoehtoja, jotka sopivat niin ainutlaatuisiksi arkijuomiksi, juhlaleivonnaisten kanssa sopiviksi kahvijuomiksi juhliin kuin myös esimerkiksi herkullisiksi vaihtoehdoiksi niille, jotka vain kaipaavat vaihtelua tavallisen kahvin rinnalle. Moni kahvinjuoja kuitenkin yhdistää tällaiset erikoiskahvit lähinnä monipuolisiin kahviloihin ja niiden ihaniin valikoimiin. Siksi erikoiskahvit kotona eivät tule monelle mieleenkään. Kahviloista tuttujen erikoiskahvien valtavasta ja herkullisesta makukirjosta pääsee kuitenkin nauttimaan helposti myös kotoa käsin tutustumalla erikoiskahvien valtavaan kirjoon ja etsimällä joukosta itselleen sopivan vaihtoehdon.

Monet suomalaiset pitäytyvät tutuissa ja turvallisissa kahvimauissa, vaikka uusien makujen kokeileminen voisi tuoda lisää nautintoa ja vaihtelua kahvin juontiin. Erikoiskahvien ei myöskään tarvitse olla valtavan erikoisia, vaan ne voivat olla myös melko perinteisiä kahveja vain pienillä maku- tai paahtomuutoksilla. Tarjolla on esimerkiksi pehmeämmin ja karkeammin jauhettuja kahveja, sekä paahtoasteiltaan erilaisia kahveja erilaisilla makuyhdistelmillä. Papu cafe -sivustolta voi tilata samalla kertaa vaikka useamman eri makuisen kahvin kokeiltavaksi. Monet pitävätkin makuvaihtoehtojen vaihtelusta. Arkiaamuisin voi esimerkiksi juoda perinteisempää maitokahvia ja viikonloppuisin tai juhlapyhinä panostaa erikoisempiin tai pidemmän valmistusajan vaativiin kahvijuomiin. Erilaiset erikoiskahvit ovat myös mitä ihanin lahjaidea esimerkiksi tupaantuliais-, syntymäpäivä- tai nimipäivälahjaksi.

Erikoiskahvien valmistus

Erikoiskahvien valmistus onnistuu usein hyvin helposti myös kotona. Jotkut kahvityypit onnistuvat parhaiten juuri niiden valmistukseen tarkoitetuilla laitteilla, mutta useimmiten erilaisten erikoiskahvien valmistaminen onnistuu loistavasti myös ilman niitä. Erikoiskahvien makuun vaikuttaa hyvin vahvasti myös esimerkiksi kahvin kanssa käytetty maitotuote. Esimerkiksi espressokahvia käyttämällä ja maitovaahdon ja kuuman maidon määrää vaihtelemalla syntyy mitä erilaisimpia kahvijuomia. Kahvi verkkokauppa Papu Cafe tarjoaa kuitenkin monia perinteistä espressokahvia erikoisempiakin vaihtoehtoja erikoisten kahvien ystäville. Erilaisten erikoiskahvien mukana tulevat usein myös kätevät käyttöohjeet, joiden avulla niiden valmistus onnistuu kotonakin.

Kahvi netistä käsin tilattuna on usein joko papu- tai jauhemuodossa. Erikoiskahvien valmistus tapahtuu usein niitä hyödyntämällä aivan kuten usein tavallisenkin kahvin tapauksessa. Erikoiskahvit voivat kuitenkin olla tavallisella kahvinkeittimillä valmistamisen lisäksi erityisellä kahvikoneella valmistettavia. Kahvikoneen tilalla voi kuitenkin usein käyttää liedellä kuumennettavaa niin kutsutta mutteripannua. Kahvin valmistus riippuu aina valitusta kahvityypistä ja halutusta lopputuloksesta, joten kahvin valmistaminen onkin aivan oma taiteenlajinsa. Erikoiskahveja varten ei kuitenkaan ole useinkaan välttämätöntä ostaa kalliita kahvikoneita tai opetella uusia taitoja, sillä tarjolla on usein myös helpompia vaihtoehtoja saman kahvijuoman valmistamiselle.

Erikoiskahvit sopivat jokaiseen tilanteeseen

Erikoiskahvit ovat sekä herkullisia että moniin eri tilanteisiin sopivia kahveja. Ne sopivat aivan yhtä hyvin niin arkeen kuin juhlaankin. Erikoiskahvijuomat maistuvat monelle sellaisenaan, mutta niitä voidaan myös yhdistellä esimerkiksi sopivien leivonnaisten kanssa. Herkullinen kahvi ystävän tai perheen kanssa nautittuna auttaa irrottautumaan arjesta ja nauttimaan kahviloista tutuista premium-mauista omassa kotona. Kahvi netistä tilattuna antaa usein myös täysin erilaisia makuelämyksiä kuin oman lähikahvilan kahvimakujen valikoima. Oman uuden suosikkierikoiskahvinsa löytäminen voi kuitenkin vaatia hieman kärsivällisyyttä. Kahvien tuotekuvauksiin kannattaakin tutustua huolellisesti ja vertailla eri tuotteita keskenään. Samalla tilauskerralla kannattaa myös tilata useampi erilainen kahvituote kokeiltavaksi, jotta pääsee maistelemaan kattavasti eri vaihtoehtoja.