Ympäristöystävällinen ruoka on nykyajan keskeisimpiä trendejä. Iso osa kotitalouksien ruoasta menee roskikseen, joten meillä kaikilla on siltä osin parannettavaa. Sen lisäksi kauppojen hyllyiltä menee paljon ruokaa suoraan roskiin, kun parasta ennen käyttöpäivät täyttyvät. Tämän takia ruoan kulutuksessa tulisi kiinnittää paljon huomiota siihen, että ostettu ruoka tulee käytettyä ajallaan. Esimerkiksi heräteostoksia välttämällä on mahdollista säästää sekä rahaa että ruokaa. Tulevaisuudessa ihmisten on yhä enemmän kiinnitettävä huomiota ruoan kulutukseen, jotta ruokahävikki saataisiin minimoitua.
Keinoja ruokahävikin vähentämiseen
Ruokahävikki kuluttaa turhaan ympäristöä ja ihmisten lompakkoa. Ympäristöystävällinen ruoka ei ole ainoastaan sitä, että suositaan sellaisia tuotteita, jotka on kehitetty kestävän kehityksen menetelmillä. Hävikin määrää voi vähentää esimerkiksi ruokapäiväkirjalla, johon kirjaa jokaisen päivän ruoat. Näin ollen voit hankkia tulevan viikon ruoat yhdellä kauppareissulla tai yhdellä tilauksella Papu Cafe -verkkokaupasta, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Lisäksi näin välttyy heräteostoksilta, jotka ovat usein turhia ja sen lisäksi myös epäterveellisiä. Hävikkiä voi vähentää myös siten, että opettelee reseptejä, joissa käytetään hyväksi vanhenevia ruokia.